Smart att satsa på ett bensinkort

Smart att satsa på ett bensinkort

Idag finns det ju en mängd olika kreditkort som alla har olika benämningar. Det är allt från shoppingkort och resekort till bensinkort. Ett bensinkort kallas ibland även för tankkort. Denna form av kreditkort kan passa dig som kör mycket bil och tankar ofta. Det eftersom att det kortet ofta har förmåner kopplat till tankning eller att handla på bensinstationen. En del av dessa kort ges ut av bensinkedjorna. Andra finns hos banker och andra kortutgivare. Om du väljer ett bensinkort hos en specifik bensinkedja så brukar det innebära att det är just hos dem du får rabatt på drivmedel. Så för att ha nytta av det, så gäller det ju att du verkligen använder det hos just dem.

Många fördelar med ett bensinkort

Den allra största fördelen med ett bensinkort är ju givetvis det att du då kan få rabatt varje gång du tankar och betalar med kortet. Storleken på rabatten kan variera, beroende på vad det är för bensinkort du har valt. Det kan även ha att göra med om du tankar på en bemannad station eller en som är obemannad.

Så det gäller att jämföra de olika bensinkorten, så att du hittar ett som passar dig samt även så klart har bensinstationen nära där du bor.

Många av de bensinkort som erbjuds idag, de kommer helt utan årsavgift. Det är ju så att när man skaffar ett kreditkort, så finns det båda delar. Dels de som har en viss avgift varje år för att äga och använda kortet. Sedan de som är ”gratis” att äga och använda. Dock tillkommer det ju alltid vanlig kreditränta om du vill delbetala dina inköp.

Fler bra fördelar

Flera av de bensinkort som finns idag de har även så att du kan tjäna in bonuspoäng så fort du tankar eller handlar med dem. Förutom om du tankar hos en konkurrent givetvis. Sedan går det oftast inte att få både drivmedelsrabatt och bonus om du tankar, utan då är det antingen eller.

Idag finns det även flera bensinkort som även kommer med en reseförsäkring. Den kompletterar då den hemförsäkring när du betalar resekostnaden med kreditkortet. Oftast finns just denna förmån oavsett vad du har för kreditkort. Oftast ingår då avbeställningsskydd samt ersättning vid försenad transport eller bagage och även olycksfallsskydd under resan.

Om du väljer att ha ett bensin-kreditkort så kan du även komma att få flera olika förmånliga erbjudanden. Det hos den bensinkedjan kortet är kopplat till.

Jämför bensinkort

Om du tänker att du ska skaffa dig ett bensinkort, se till att jämföra dem alla mot varandra. Sedan är det ju lämpligt att välja ett hos en bensinkedja som finns nära där du bor, så att du faktiskt har nytta av det utan att åka flera mil! Du kan jämföra på egen hand eller så väljer du att kika in hos hittakreditkortet.se som gjort jämförelsen åt dig! Det gör det hela lite lättare att få en bra översikt av vad det finns för olika alternativ att välja mellan.

Comments Off

You may also Like