Vad kan du låna pengar till?

Vad kan du låna pengar till?

Låt säga att du behöver ta ett lån. Inget märkvärdigt med det. Frågan som kan bli aktuell är vad som du faktiskt kan låna pengar för. Idag är det väldigt fritt kring syftet med ett lån. Med andra ord går det att låna pengar för i princip vad som helst. Här listar vi dock några av de vanligaste orsakerna till att ta ett lån i Sverige:

  • Inköp av hus

  • Bilköp

  • Renovering

  • Smålån för vardagsbehov

Lån utan uc med betalningsanmärkningar är ett begrepp som kan dyka upp om du söker för ett passande lån. Vad innebär begreppet?

Vad är lån utan uc med betalningsanmärkningar?

För att ta ett lån behöver varje sökande uppfylla vissa krav såsom att ha en månatlig inkomst och en bra kredithistoria. Just kredithistorian av en person syns i ett register där alla låntagare finns listade. Ifall en eller flera betalningar uteblivit registreras dessa i UC eller upplysningscentralen. Majoriteten av långivarna kontrollerar att den sökande har en ren dossié i UC och saknar betalningsanmärkningar.

Dock finns det en del aktörer som förbigår proceduren och accepterar låntagare som missat en eller flera betalningar och inte kan visa en bra kredithistoria. I de flesta fall handlar det om sms låneföretag eller de så kallade snabblånen. Bankerna tar alltid en UC på alla ansökningar.

Med eller utan lån?

Hur bra det att ta ett lån egentligen? Det beror helt och hållet på ens syfte. Ska du köpa en bostad är det nästintill omöjligt att göra det utan att ta ett lån.

Däremot om det handlar om småinköp såsom en dyr telefon eller andra former av vardagslyx så är det smartast att låta bli. Ett lån innebär alltid en extra kostnad i form av ränte-, och avgiftsbetalningar. Om du glömmer att amortera eller helt enkelt inte har råd med lånet påverkar det din kredithistoria på ett negativt sätt.

Comments Off

You may also Like