Utomhusduschar – vi har alternativen

Utomhusduschar – vi har alternativen

Finns det egentligen något skönare än att ställa sig under en utedusch för att svalka av sig? En utedusch är praktisk och har många fördelar, speciellt om du har pool och vill duscha innan eller efter bad. Vi berättar hur du kan realisera din utedusch utan dyrbara alternativ.

Du väljer

Oavsett storlek på familj kommer ni att älska er utedusch. Barnen kommer att njuta av trädgården samtidigt som du kan spendera mer tid i trädgården. Vi listar tre olika möjligheter till utomhusduschar som passar hela familjen. Du väljer vilken som blir familjens bästa dusch.

Gasol

En av de mer vanliga utomhusduschar som finns är en gasolvattenberedare som på ett mycket effektivt men gynnsamt vis kan värma upp vattnet. Det har den stora fördelen att det går snabbt att få till varmt vatten och man slipper stå utomhus och vänta på att vattnet ska få upp hettan, det är också bättre för miljön än när man behöver spola länge innan vattnet blir varmt. 

Soluppvärmning

Ett annat alternativ är en soluppvärmd utomhusdusch. En soluppvärmd utedusch syftar på en trädgårdsdusch där vattnet värms upp av solens energi. Du bör därför alltid installera den här sortens dusch på en plats som har rikligt med solljus. Du ansluter din trädgårdsslang till den soluppvärmda duschen, och sedan fylls duschen upp med omkring 20 liter vatten beroende på vilken duschmodell du väljer.

Trädgårdsslang

En tredje lösning är en enkel trädgårdsdusch med trädgårdsslang. Den består av ett duschhuvud, vattenledningar och ventiler. Vattnet kan komma från en trädgårdsslang, alternativt kan källan vara samma som din bostad har. En trädgårdsdusch kan vara sluten eller inte, ha golv och hyllor – den kan se ut precis som du önskar att den gör. 

Där har du tre olika alternativ som möjliggör drömmen för dig och din familj om utomhusduschar i din egen trädgård.

Comments Off