Ömma fötter efter en shoppingrunda?

Ömma fötter efter en shoppingrunda?

Gillar du att shoppa old school? Springa i butiker med en väninna, ta en fika, bära kassar, prova kläder, kolla smink osv? Allt det man inte kan gör om man handlar på nätet. Precis som streaming inte kan ersätta ett riktigt biobesök kan näthandeln inte ersätta en riktig shoppingdag på stan. Det enda som hänt är väl att vi lärt oss uppskatta verkligheten lite mera. När det är sagt, har dagen på stan en stor nackdel… fötterna. Efter en dag på stan vill man bara komma ur skorna och lägga upp benen. Förhoppningsvis var du i skobutikerna på förmiddagen, innan fötterna började svullna.

Använd sulor

Det här med ömma fötter kan man förebygga lite grann. Med ett par ortopediska inläggssulor hjälper du fötterna med att klara av en sådan här utmaning. De finns flera olika varianter att välja emellan. Några är bara en mjuk kudde under framfoten, andra lite mera påkostade stöder hela hälpartiet och ser till att du går rätt. Om dina skor är snedslitna, kanske du ska också fundera på ett mera permanent användande av inläggssulor. Snedslitna skor tyder nämligen på att du normalt går fel på foten. Du lutar antingen in eller ut på foten, och detta kan slita rejält på dem.

Det löper en sena längs hela foten från hälfästet till tårna och denna kan bli överansträngd. Visst, det är mest folk som löptränar mycket som lyckas överbelasta sina fötter på det viset. Det går dock att göra det även med ett jobb där du står eller går mycket. Har du ett sådant jobb, och kanske åker på shoppinghelg i London eller Berlin med väninnorna, har du hamnat i riskzonen. Förebygg med bra sulor, så kanske du slipper genomgå behandling för hälsporre eller nedsjunken framfot, eller andra åkommor i fötterna. Ta hand om dina fötter, innan det blir nödvändigt med ortopedtekniker.

Comments Off

You may also Like