Börja med boxning

Börja med boxning

Är du kanske sugen på att börja med boxning? Det är en slagsport där man ska träffa sin motståndare med olika slag. Sedan så finns det även olika typer av boxning att välja mellan. Det är den vanliga typen så väl som det finns thaiboxning och kickboxning. Sedan finns det en träningsmetod som kallas för boxercise. Då boxas man inte mot en annan person, utan man utövar slag och sparkar mot mittsar i stället. För att boxas, så behöver du ha ett par bra boxningshandskar. Om du ska träna hemma bör du även skaffa en boxningsäck eller sandsäck.

Kickboxning kanske är något för dig?

En boxningsvariant är det som heter kickboxning. Denna sport skapades för att olika stilar inom stående kampsport skulle kunna mötas med gemensamma regler. Denna sport kombinerar bland annat olika slagtekniker från boxning med olika sparktekniker från karate. Även här är det bra att ha ett par boxningshandskar. Men till att börja med så räcker det oftast med ett par säckhandskar.

Öva boxning hemma

Om du inte är ute efter att boxas med andra i en ring, men ändå vill ha en bra träningsform så an du med fördel träna hemma. Det genom att köpa en boxningssäck eller liknande att använda dig av. Du kan även gå till en boxningsklubb för att bara träna mot andra genom sparring eller med mittsar. Se bara till att köpa bra boxningshandskar.

Det finns flera olika modeller att välja mellan. Är det just slag mot säck du ska göra allra mest, så är det smart att satsa på så kallade säckhandskar. Sedan finns det även så kallade sparringhandskar. Dessa är bra eftersom du kan använda dem dels för sparring, dels för att träna med mittsar, slå på sandsäck med mera. sen finns det enklare varianter i form av träningshandskar allround, som passar bra om det är så att du är nybörjare.

Comments Off