Varva ned under helgerna i december

Varva ned under helgerna i december

Det finns tider på året som nästan är skapade för att man ska sova och gå ned i varv. Julhelgen är en sådan helg. Att julen infinner sig under den mörkaste delen av året passar också mycket bra om ändamålet med helgen är att vila upp sig, för är det något man behöver när det är mörkt ute så är det just vila.

Om man avser att använda i alla fall delar av julen för vila kan det vara en god idé att köpa några nya madrasser före julhelgen.

Men innan julhelgen börjar är det ofta en kul att gå på några fester. Kanske man kan ha fula jultröja på sig för att skapa lite bättre stämning i lokalen? Det gäller att ta vara på de möjligheter till kul som livet erbjuder.

Sova gott mycket viktigt

En av de saker som återkommer allt oftare i samhällsdebatten är sömnen. Det anses allt viktigare att sova gott om nätterna. Det har till och med gått så långt att det numera betraktas som hög status att kunna sova bra och länge. Borta är de dagar då man tyckte att det häftigaste man kunde göra var att sova fyra timmar per natt.

Denna omsvängning kan bero på att den uppkopplade tillvaron har medfört att vi sover allt mindre och istället spenderar alltmer tid på allehanda aktiviteter online.

Lagom fysisk aktivitet

En sak som är kopplad till hälsa och som nu kommit att debatteras mer är fysisk aktivitet. Länge ansågs mer fysisk aktivitet alltid vara bättre än mindre fysisk aktivitet men det har blivit allt mer tydligt att de som idrottar väldigt hårt oftare drabbas av skador på kroppen när de blir äldre. De har helt enkelt slitit ut muskler, senor och ben på ett sätt som gör att de alltför tidigt drabbas av problem som hör ålderdomen till.

Comments Off

You may also Like